Saturday, October 11, 2014

Indicatii despre solutiile foto ( revelator si fixator)

In cele ce urmeaza va voi da cateva sfaturi despre cum puteti folosi in mod eficient solutiile foto, despre cum sa pastrati solutiile .


Daca doriti sa va faceti revelator si fixator e bine sa il diluati doar pentru cat aveti de developat si asta pentru ca odata diluat , revelatorul si fixatorul isi pierd mai repede caracteristicile. De asemenea e bine ca la depozitarea solutiilor sa fie in sticle de culoare inchisa sa nu aiba acces la lumina si sa nu aiba sticla aer in ea. De asemea e de indicat ca la trecerea hartiei sau a filmului de la revelator la fixator (prin baia de apa sa fie spalate foarte bine pentru a nu ajunge urme de revelator in fixator. Daca va ganditi despre ce sa luati ( solutie concentrata sau substante) este in felul urmator si anume ca substantele se dizolva destul de greu , pe cand solutia concentrata de revelator sau fixator trebuie doar completate cu apa.
In principiu trebuieste respectata temperatura si timpul de developare , dar , puteti jongla , de exemplu daca revelatorul este mai cald scurtati timpul de developare si invers, dar totusi temperatura de developare sa nu depaseasca 3 grade pentru ca in aceste cazuri veti pierde din calitate. De asemenea daca doriti un contrast putin mai mare , agitati foarte bine in momentul developarii. De unde va procurati aceste produe? F64 este printre singurele magazine specializate pe produse foto care comercializeaza revelatoare si fixatoare . De ce este singurul magazin care le comercializeaza? Ei bine pentru ca au perioada de valabilitate foarte scurta si pentru ca suntem in era digitala , iar fotografia analogica putem spune ca mai merge pentru ca au aparut pe piata albumele fotocarte care sunt foarte apreciate de catre absolventii de facultati si licee.

No comments:

Post a Comment